Εμείς

 

Η ομάδα μας

 

Η DEKRA Akademie ΕΠΕ απασχολεί μια ισχυρή ομάδα εξειδικευμένων στελεχών και επιστημονικών συνεργατών και εισηγητών, ενώ το μόνιμο στελεχιακό δυναμικό της αποτελείται από προσωπικό με μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, του σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για την ανάπτυξη και αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού, της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και της υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Δήμητρα Ρουσβανίδου

linkedin

Δήμητρα Ρουσβανίδου

Διευθύντρια Ελλάδας

Η Δήμητρα Ρουσβανίδου γεννήθηκε στο Βερολίνο όπου ξεκίνησε σπουδές Γερμανικής Φιλολογίας. Στη συνέχεια απέκτησε πτυχίο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με την απόκτηση Μεταπτυχιακού τίτλου από το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα τους Ειδικούς Πληθυσμούς. Επί 10 έτη έχει διδάξει φυσικοθεραπεία σε δημόσια και ιδιωτικά επαγγελματικά λύκεια και ΙΕΚ. Εργάστηκε επί 27 χρόνια ως διερμηνέας και μεταφράστρια, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών και του Σώματος Επίλεκτων Μεταφραστών και Διερμηνέων, καθώς και ορκωτή μεταφράστρια στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και Βερολίνου. Κατέκτησε ως αθλήτρια Χάντμπωλ 3 πανελλήνια πρωταθλήματα και αντίστοιχο αριθμό Κυπέλλων Ελλάδος και ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδος Χάντμπωλ Γυναικών κατά τα έτη 1990-1994. Από το 2014 κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Ελλάδος στην DEKRA Akademie ΕΠΕ.


Νίκος Μαλλιαρός

linkedin

Νίκος Μαλλιαρός

Υπεύθυνος Προγραμμάτων

Ο Νίκος Μαλλιαρός είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροτική Οικονομία (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) και στην Πολιτική & Οικονομία στην Ανατολική Ευρώπη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Επιπλέον, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα πεδία των Διεθνών Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και Τουρισμού. Επί δεκαπέντε χρόνια υπήρξε Διευθυντής Σπουδών Κολλεγίου και επί είκοσι πέντε χρόνια διδάσκει στην (κυρίως αγγλόγλωσση) μεταλυκειακή εκπαίδευση (Κολλέγια) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, υπήρξε εισηγητής πολυάριθμων σεμιναρίων. Πέρα από τη διδασκαλία, έχει ιδιαίτερη εμπειρία στη διαμόρφωση, εκτέλεση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε πολλούς τομείς. Στην DEKRA Akademie ΕΠΕ εργάζεται ως Υπεύθυνος Προγραμμάτων.


Χριστίνα Ζησοπούλου

linkedin

Χριστίνα Ζησοπούλου

Γραμματεία Διεύθυνσης

Η Χριστίνα Ζησοπούλου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Augsburg της Γερμανίας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στο Marketing, τη Διοίκηση και την Οικονομία του Περιβάλλοντος, ενώ κατέχει και πτυχίο Οικονομικών από το ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει συνολική εμπειρία 18 ετών σε θέσεις διοικητικής και γραμματειακής υποστήριξης, καθώς και σε θέση προϊσταμένης πωλήσεων σε ελληνικές, γερμανικές και πολυεθνικές εταιρίες και οργανισμούς. Στην DEKRA Akademie ΕΠΕ εργάζεται ως Γραμματέας Διεύθυνσης.


810_4503αα

linkedin

Κωνσταντίνα Τσαμουρτζή

Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Η Κωνσταντίνα Τσαμουρτζή έχει κάνει σπουδές στην Ψυχολογία και τη Φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λούτον, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνική Ψυχολογία. Έχει δεκαετή εμπειρία στην οργάνωση, τη διαχείριση και το συντονισμό προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κινητικότητας, στη διαπολιτισμική ενσωμάτωση και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών, στην ανάπτυξη προγραμμάτων Community Led Local Development κ.α. Επιπλέον έχει εμπειρία στη σύνταξη, υποβολή και παρακολούθηση προτάσεων φορέων του δημοσίου και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης για την υπαγωγή τους στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. Στην DEKRA Akademie ΕΠΕ εργάζεται ως Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.


810_44672α

linkedin

Νικόλαος Στεφόπουλος

Σύμβουλος Τουριστικής Εκπαίδευσης

Ο Νικόλαος Στεφόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και έχει Master στην εκπαίδευση ενηλίκων, στη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων και στην ανοικτή και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει δεκαετή επαγγελματική εμπειρία στη διοίκηση ξενοδοχείων, κατέχοντας τη θέση του γενικού διευθυντή σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Επιπλέον, έχει 25ετή εμπειρία στη διδασκαλία γαστρονομικών και ξενοδοχειακών σπουδών. Σήμερα είναι σύμβουλος τουριστικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και υπεύθυνος καθηγητής για τα μαθήματα της Μαγειρικής, Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών τμημάτων στο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης: “Mentoring Dual Ιnternational”, που υλοποιεί η DEKRA Akademie ΕΠΕ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.


810_4396a

Άννα Σπηλιωτοπούλου

Η Άννα Σπηλιωτοπούλου είναι απόφοιτος της σχολής «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» και πτυχιούχος του τμήματος της Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με αρκετά είδη ρεπορτάζ ενώ παράλληλα έχει μακρόχρονη εμπειρία στη διδασκαλία της Γερμανικής και της Αγγλικής. Μιλάει Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ιαπωνικά, Τουρκικά και Ιταλικά. Στην DEKRA Akademie EΠΕ εργάζεται ως καθηγήτρια Γερμανικών στο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης: “Mentoring Dual Ιnternational”, που υλοποιεί η DEKRA Akademie ΕΠΕ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.


Έφη Παπαντωνάκη

linkedin

Έφη Παπαντωνάκη

Υπεύθυνη Σχολής Κρήτης

Η Έφη Παπαντωνάκη είναι απόφοιτος της «Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης» του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ). Απόφοιτος της «Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας» ΤΕΙ Κρήτης, κάτοχος «εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτή ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης» τουΕΟΠΠΕΠ και κάτοχος «παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας από το ΚΕ.ΜΕΙ.Ε.ΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα έχει 15ετή επαγγελματική εμπειρία σε ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και σε επισιτιστικές επιχειρήσεις.Τα τελευταία 5 χρόνια είναι εισηγήτρια σεμιναρίων και διδάσκει σε ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτήρια μαθήματα σε τμήματα Μαγειρικής, Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών όπως και στο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης: “Mentoring Dual Ιnternational”, που υλοποιεί η DEKRA Akademie ΕΠΕ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Στην εταιρεία απασχολείται στον τομέα «Ανάπτυξης τουριστικής εκπαίδευσης – vocational education in tourism» και είναι υπεύθυνη για τη σχολή της Κρήτης.