Δελτίο Τύπου

Η DEKRA Akademie ΕΠΕ και το MENDI στην «Καθημερινή»

Posted on Μάιος 23, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Στο κείμενο με τίτλο «Περίσσεια Πτυχίων, έλλειψη τεχνιτών» του Απόστολου Λακασά με αφορμή τις αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση που προωθεί το υπ. Παιδείας, φιλοξενείται το παράδειγμα του πιλοτικού προγράμματος MENDI μέσω του οποίου το 90% των αποφοίτων του βρήκε μόνιμη θέση εργασίας στις ξενοδοχειακές μονάδες όπου έκανε την πρακτική του εκπαίδευση.
Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή», στο φύλλο της 20ης Μαίου, η χρησιμότητα του προγράμματος στοιχειοθετείται μέσα από τις δηλώσεις του κυρίου Γιώργου Φασουλάκη -Διευθυντής Σχολείου ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης όπου και φιλοξενήθηκε το MENDI-  αλλά και του κυρίου Νικόλαου Στεφόπουλου -ειδικός τουριστικής επαγγελματικής εκπαίδευσης της εταιρείας DEKRA Akademie ΕΠΕ.
Ο κος Φασουλάκης κάνει λόγο για το ποσοστό των αποφοίτων που πλέον απασχολείται ως μόνιμο προσωπικό σε ξενοδοχεία που συνεργάστηκαν με το πρόγραμμα. Ο κύριος Στεφόπουλος υπογραμμίζει ότι η καινοτομία του MENDI έγκειται στο γεγονός ότι δόθηκε βάρος στην εκμάθηση μέσα στην επιχείρηση και όχι στη θεωρητική προετοιμασία σε ένα εργαστήριο. Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά «Οι σπουδαστές πρέπει να εξοικειώνονται με τη δουλειά και τον επιχειρηματικό τους κλάδο».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Share:

«Ιστορίες» Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Posted on Μάιος 23, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Αφιέρωμα στην Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στην εκπομπή «Ιστορίες» που φιλοξενείται στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κύριος Τέλλογλου συστήνει στο κοινό την σημασία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης όπως αυτή εφαρμόστηκε μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης MENDI τονίζοντας την σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα.  Στην εκπομπή μίλησαν απόφοιτοι του προγράμματος, στελέχη του ξενοδοχείου Atlantica Sensatori στη Χερσόνησο Ηρακλείου και εκπαιδευτές του προγράμματος.

Παράλληλα, συνεντεύξεις έδωσαν η κυρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια Πρόεδρος ΔΣ και διοικήτρια ΟΑΕΔ και ο δρ. Αθανάσιος Κελέμης, διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Μπορείτε να δείτε την εκπομπή ακολουθώντας τον σύνδεσμο http://www.skai.gr/tv/show/?showid=66288 .

Share:

Posted on Μάιος 21, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Αθήνα, 21.05.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στην προσεχή εκπομπή «Ιστορίες» που φιλοξενείται στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κύριος Τέλλογλου θα κάνει εκτενές ρεπορτάζ για το σύστημα της Διττής Εκπαίδευσης και πως αυτό εφαρμόστηκε στην Ελλάδα μέσω του καινοτόμου προγράμματος τουριστικής επαγγελματικής εκπαίδευσης MENDI.

Στην εκπομπή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους απόφοιτους του προγράμματος και να ακούσετε το πώς το πρόγραμμα συνέβαλε στη ζωή τους. Τα παιδιά του MENDI, τα δικά μας παιδιά, αφού η DEKRA Akademie  ΕΠΕ ήταν ένας από τους τρεις  βασικούς φορείς υλοποίησης του προγράμματος, μιλούν για την εμπειρία τους και μοιράζονται μαζί μας στιγμές τους τόσο ενδοσχολικές όσο και επαγγελματικές.

Για το πρόγραμμα θα μιλήσουν στελέχη του ξενοδοχειακού ομίλου ATLANTICA HOTELS & RESORTS, ενός ομίλου που στήριξε εξαρχής το MENDI και απορρόφησε μεγάλο μέρος αποφοίτων μας, προσφέροντάς τους μια θέση εργασίας.

Στην εκπομπή μιλούν καθηγητές αλλά και στελέχη του ΟΑΕΔ και του Ελληνογερμανικού Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, των δύο εταίρων που μαζί με την DEKRA Akademie ΕΠΕ υλοποίησαν το MENDI.

 

Share:
Nέα συνεργασία της DEKRA Akademie ΕΠΕ με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

Nέα συνεργασία της DEKRA Akademie ΕΠΕ με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

Posted on Μάρτιος 29, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το σεμινάριο που προσέφερε η εταιρεία DEKRA Akademie ΕΠΕ στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.

Το θέμα του Σεμιναρίου αφορούσε την «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών σύμφωνα με τα πρότυπα του Διττού Συστήματος Ενδοεπιχιερησιακής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» και πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στο πλαίσιο του 10ου Κρητικού Διαγωνισμού Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής δημιουργίας της Μεσογείου με τη στήριξη της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν το στέλεχος της εταιρείας DEKRA Akademie ΕΠΕ, Νικόλαος Στεφόπουλος, Σύμβουλος Τουριστικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση του προγράμματος «Dual Mentoring International – MENDI».

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράζοντας τις ιδέες αλλά και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκε στους παρευρισκόμενους Βεβαίωση Παρακολούθησης με πιστοποίηση DEKRA Seal.

Η Εταιρεία μας ευχαριστεί τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης για την υποδοχή και την φιλοξενία που μας παρείχε και ανανεώνει το ραντεβού για μελλοντικές κοινές δράσεις.

Share:
DEKRA Akademie ΕΠΕ – Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef’s Club: Μαζί με στόχο την επιμόρφωση

DEKRA Akademie ΕΠΕ – Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef’s Club: Μαζί με στόχο την επιμόρφωση

Posted on Μάρτιος 1, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2018, η πραγματοποίηση του σεμιναρίου που προσέφερε η εταιρεία DEKRA Akademie ΕΠΕ στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Chef’s Club.
Το θέμα του Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Λέσχης ήταν «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών σύμφωνα με τα πρότυπα του Διττού Συστήματος Ενδοεπιχειρησιακής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης».
Οι 25 συμμετέχοντες ήταν μάγειρες και αρχιμάγειρες, φίλοι και μέλη της Λέσχης, εμπειρία τόσο ως επαγγελματίες όσο και ως επαγγελματίες εκπαιδευτές. Εισηγητής ήταν το στέλεχος της εταιρείας DEKRA Akademie ΕΠΕ, Νικόλαος Στεφόπουλος, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της Τουριστικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της εφαρμογής του συστήματος της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο πρόγραμμα «Dual Mentoring International – MENDI».
Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν ενεργά στο Σεμινάριο ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους ενώ παράλληλα χαιρέτησαν την νέα συνεργασία της DEKRA Akademie ΕΠΕ και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην κατεύθυνση της επιμόρφωσης.
Η Εταιρεία μας ευχαριστεί τη Λέσχη Αρχιμαγείρων για την φιλοξενία που μας παρείχε αλλά και για την ένθερμη υποστήριξη ανανεώνοντας το ραντεβού για μελλοντικές κοινές δράσεις.

Share:
Δήμητρα Ρουσβανίδου: Συνέντευξη της Διευθύντριας της DEKRA Akademie ΕΠΕ στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Δήμητρα Ρουσβανίδου: Συνέντευξη της Διευθύντριας της DEKRA Akademie ΕΠΕ στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Posted on Φεβρουάριος 20, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ παραχώρησε η κυρία Δήμητρα Ρουσβανίδου με θέμα την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επισήμανση της ότι « Θα πρέπει η Ελλάδα να στρέψει την προσοχή της περισσότερο στις νέες και στους νέους που επιθυμούν να μάθουν ένα σύγχρονο τεχνικό επάγγελμα και να στελεχώσουν τομείς, που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να γνωρίσουν ραγδαία ανάπτυξη». Λόγο έκανε επίσης και για τον κύκλο εργασιών της Γερμανικής  DEKRA που έφτασε τα 2,9 δισ. ευρώ κατά το έτος 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η DEKRA έχει την πέμπτη θέση παγκοσμίως ως εταιρεία τεχνικών ελέγχων, εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Την συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε μέσα από τον σύνδεσμο που ακολουθεί https://www.amna.gr/mobile/article/229393/

 

 

 

 

Share:
Σελίδα 1 από 3123