Ανακοινώσεις

featured_photo
Nέα συνεργασία της DEKRA Akademie ΕΠΕ με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

Nέα συνεργασία της DEKRA Akademie ΕΠΕ με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

Posted on March 29, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το σεμινάριο που προσέφερε η εταιρεία DEKRA Akademie ΕΠΕ στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.

Το θέμα του Σεμιναρίου αφορούσε την «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών σύμφωνα με τα πρότυπα του Διττού Συστήματος Ενδοεπιχιερησιακής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» και πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στο πλαίσιο του 10ου Κρητικού Διαγωνισμού Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής δημιουργίας της Μεσογείου με τη στήριξη της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν το στέλεχος της εταιρείας DEKRA Akademie ΕΠΕ, Νικόλαος Στεφόπουλος, Σύμβουλος Τουριστικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση του προγράμματος «Dual Mentoring International – MENDI».

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράζοντας τις ιδέες αλλά και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκε στους παρευρισκόμενους Βεβαίωση Παρακολούθησης με πιστοποίηση DEKRA Seal.

Η Εταιρεία μας ευχαριστεί τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης για την υποδοχή και την φιλοξενία που μας παρείχε και ανανεώνει το ραντεβού για μελλοντικές κοινές δράσεις.

Share:
pic_first
DEKRA Akademie ΕΠΕ – Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef’s Club: Μαζί με στόχο την επιμόρφωση

DEKRA Akademie ΕΠΕ – Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef’s Club: Μαζί με στόχο την επιμόρφωση

Posted on March 1, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2018, η πραγματοποίηση του σεμιναρίου που προσέφερε η εταιρεία DEKRA Akademie ΕΠΕ στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Chef’s Club.
Το θέμα του Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Λέσχης ήταν «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών σύμφωνα με τα πρότυπα του Διττού Συστήματος Ενδοεπιχειρησιακής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης».
Οι 25 συμμετέχοντες ήταν μάγειρες και αρχιμάγειρες, φίλοι και μέλη της Λέσχης, εμπειρία τόσο ως επαγγελματίες όσο και ως επαγγελματίες εκπαιδευτές. Εισηγητής ήταν το στέλεχος της εταιρείας DEKRA Akademie ΕΠΕ, Νικόλαος Στεφόπουλος, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της Τουριστικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της εφαρμογής του συστήματος της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο πρόγραμμα «Dual Mentoring International – MENDI».
Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν ενεργά στο Σεμινάριο ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους ενώ παράλληλα χαιρέτησαν την νέα συνεργασία της DEKRA Akademie ΕΠΕ και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην κατεύθυνση της επιμόρφωσης.
Η Εταιρεία μας ευχαριστεί τη Λέσχη Αρχιμαγείρων για την φιλοξενία που μας παρείχε αλλά και για την ένθερμη υποστήριξη ανανεώνοντας το ραντεβού για μελλοντικές κοινές δράσεις.

Share:
ΡΟΥΣΒΑΝΙΔΟΥ - ΦΩΤΟ
Δήμητρα Ρουσβανίδου: Συνέντευξη της Διευθύντριας της DEKRA Akademie ΕΠΕ στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Δήμητρα Ρουσβανίδου: Συνέντευξη της Διευθύντριας της DEKRA Akademie ΕΠΕ στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Posted on February 20, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ παραχώρησε η κυρία Δήμητρα Ρουσβανίδου με θέμα την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επισήμανση της ότι « Θα πρέπει η Ελλάδα να στρέψει την προσοχή της περισσότερο στις νέες και στους νέους που επιθυμούν να μάθουν ένα σύγχρονο τεχνικό επάγγελμα και να στελεχώσουν τομείς, που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να γνωρίσουν ραγδαία ανάπτυξη». Λόγο έκανε επίσης και για τον κύκλο εργασιών της Γερμανικής  DEKRA που έφτασε τα 2,9 δισ. ευρώ κατά το έτος 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η DEKRA έχει την πέμπτη θέση παγκοσμίως ως εταιρεία τεχνικών ελέγχων, εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Την συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε μέσα από τον σύνδεσμο που ακολουθεί https://www.amna.gr/mobile/article/229393/

 

 

 

 

Share:

Τελετές Αποφοίτησης του project MENDI σε Αθήνα και Κρήτη

Posted on January 5, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με την πραγματοποίηση δύο τελετών αποφοίτησης ολοκληρώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα τουριστικής εκπαίδευσης Mentoring Dual International (MENDI).

Στις 05 Δεκεμβρίου φιλοξενήθηκε στον Πολυχώρο Τέχνης «Αθηναϊδα» η τελετή αποφοίτησης των αποφοίτων του προγράμματος που εκπαιδεύτηκαν στις ειδικότητες των Μαγείρων και των Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Πρέσβης της ΟΔ της Γερμανίας στην Αθήνα, Jens Plötner, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, καθηγήτρια Μαρία Καραμεσίνη και ο γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Στις 07 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης το πρόγραμμα MENDI ολοκληρώθηκε σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Κουρήτες». Την εκδήλωση χαιρέτησαν πολιτικοί παράγοντες του τόπου, ενώ στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα αυθεντικό Κρητικό γλέντι.

Και στις δύο εκδηλώσεις πρωταγωνιστές ήταν οι απόφοιτοι του προγράμματος που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στιγμιότυπα της σπουδαστικής τους ζωής μέσα από βίντεο που είχαν επιμεληθεί οι ίδιοι αλλά και να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Τον κύκλο των ομιλιών και στις δύο τελετές έκλεισε η διευθύντρια της DEKRA Akademie ΕΠΕ, Δήμητρα Ρουσβανίδου, που σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ευχαρίστησε τους συνεργάτες του προγράμματος αλλά και τους αποφοίτους που χαρακτηριστικά αποκάλεσε «στελέχη του αύριο».

Share:

Πρόσκληση Εκπαιδευτών Νοσηλευτικής

Posted on October 11, 2017 by in Ανακοινώσεις with no comments

Η DEKRA Akademie ΕΠΕ, θυγατρική γερμανικού ομίλου υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, ζητά να προσλάβει στην Θεσσαλονίκη 2-4 πτυχιούχους νοσηλευτικής ΤΕΙ ή ΑΕΙ για μερική ή πλήρη απασχόληση ως εκπαιδευτές.
 
Απαραίτητα προσόντα θεωρούνται η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας και η επικοινωνιακή ικανότητα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν βιογραφικό με τηλέφωνο επικοινωνίας στην διεύθυνση: nikolaos.malliaros@dekra.com
 
Η εταιρεία θα απαντήσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Share:

Εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρίας Jungheinrich στο Project Management από τη DEKRA Akademie

Posted on March 30, 2017 by in Ανακοινώσεις with no comments

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση Project Management του προσωπικού της εταιρίας Jungheinrich από τη DEKRA Akademie.

Η αγορά εργασίας αναπτύσσεται και αλλάζει διαρκώς, δημιουργώντας όλο και περισσότερες απαιτήσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Η συνεχής ανανέωση των δεξιοτήτων και των γνώσεων, αποτελεί πλέον βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία μιας επιχείρησης στον ιδιωτικό τομέα.

Η DEKRA Akademie ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης των εργαζομένων της εταιρίας Jungheinrich με θέμα «Project Management Hard and Soft Skills – MS Project – Προετοιμασία για την Πιστοποίηση IPMA-D».

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας 30 ωρών κάλυψε τις εκπαιδευτικές ανάγκες 8 διευθυντικών στελεχών της εταιρίας Jungheinrich.

Τα πεδία του εκπαιδευτικού προγράμματος αφορούσαν μεταξύ άλλων:

 • Διαδικασία διαχείρισης έργου: Έναρξη – Έλεγχος – Συντονισμός – Κλείσιμο
 • Διαχείριση πόρων: ανθρώπινοι, υλικοί, οικονομικοί πόροι
 • Δημιουργία αποδοτικής ομάδας έργου: ρόλοι και αρμοδιότητες
 • Τεκμηρίωση έργου και έντυπα διαχείρισης
 • Εκπαίδευση MS Project
 • Η πιστοποίηση IPMA και προετοιμασία για τις εξετάσεις

Τα οφέλη για τους εργαζόμενους:

 • Εκμάθηση μεθοδολογίας οργάνωσης και υλοποίησης έργου
 • Συσχέτιση αρχικού σχεδιασμού και πρακτικής υλοποίησης
 • Αναγνώριση και κάλυψη των απαιτούµενων λειτουργικών ρόλων
 • Δημιουργία πνεύματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης

Τα οφέλη για την επιχείρηση:

 • Βέλτιστος σχεδιασμός διαχείρισης ανθρώπινων και υλικών πόρων
 • Ποιοτικός, οικονομικός και ρεαλιστικός σχεδιασμός ενεργειών
 • Μείωση χρόνου και βελτίωση ποιότητας στη διαχείριση έργων
 • Ελαχιστοποίηση επιπτώσεων κινδύνων

jungheinrich_2

Share:
Page 1 of 212