Στην αγκαλιά των «Κουρητών»  οι απόφοιτοι του MENDI στην Κρήτη

Στην αγκαλιά των «Κουρητών» οι απόφοιτοι του MENDI στην Κρήτη

Posted on Ιανουάριος 5, 2018 by in Εκδηλώσεις with no comments

Με μια  τελετή αποφοίτησης αντάξια του Κρητικού πνεύματος ολοκληρώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα τουριστικής εκπαίδευσης Mentoring Dual International (MENDI) στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Κουρήτες» στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν οι απόφοιτοι σπουδαστές του πιλοτικού προγράμματος Mentoring Dual International (MENDI) που εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο στις ειδικότητες του Τεχνίτη Εστιατορίου και Επισιτισμού, Τεχνίτη Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου καθώς και εκπρόσωποι επίσημων φορέων. Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Περιφέρειας υπογράμμισαν την ανάγκη υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστική η ομιλία του Εντεταλμένου Συμβούλου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης, κυρίου Κυριάκου Κώτσογλου, ο οποίος κάλεσε τους αποφοίτους να δοκιμάζουν και να τολμούν. Άξιο αναφοράς είναι το σημείο της ομιλίας του όπου τόνισε ότι «οι νέοι δεν θα πρέπει να διστάζουν μπροστά στα εμπόδια αλλά να τα βλέπουν ως πρόκληση για εξέλιξη».

Ο Διευθυντής του Σχολείου του ΟΑΕΔ στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενήθηκε το πρόγραμμα, κύριος Γεώργιος Φασουλάκης, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε τους αποφοίτους σπουδαστές για το θάρρος αλλά και τη συνεργασία, δηλώνοντας παρόν σε οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί.

Ο project manager του MENDI και συνεργάτης της DEKRA Akademie, κύριος Malte Stamer, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους γονείς και στις οικογένειες των σπουδαστών, ευχαριστώντας τους τόσο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην DEKRA Akademie αλλά και στην απόφαση των παιδιών τους να στραφούν στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές των συμπληρωματικών πιστοποιητικών ικανοτήτων που μοιράστηκαν στους αποφοίτους. Τις απονομές έκαναν εκπρόσωποι των φορέων υλοποίησης του προγράμματος. Ο κύριος Χρήστος Παπαχριστοδούλου εκ μέρους του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο κύριος Φασουλάκης, Διευθυντής του σχολείου του ΟΑΕΔ που φιλοξένησε το πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις του στο Ηράκλειο και ο κύριος Νικόλαος Στεφόπουλος, ειδικός τουριστικής εκπαίδευσης εκ μέρους της DEKRA Akademie ΕΠΕ είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους αποφοίτους, εξαίροντας το υψηλό επίπεδο κατάρτισής τους αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους αποφοίτους του MENDI να διεκδικούν επάξια τον τίτλο του επαγγελματία στον χώρο του Τουρισμού.

Τη σειρά ομιλιών ολοκλήρωσε η Διευθύντρια της DEKRA Akademie ΕΠΕ, Δήμητρα Ρουσβανίδου, η οποία ευχαρίστησε τους γονείς των αποφοίτων αλλά και τους απόφοιτους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην καινοτόμο προσπάθεια επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 

κοτσογλουΟ κύριος Κώτσογλου καλεί τους σπουδαστές να τολμούν και να εξελίσσονται

φασ

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κος Φασουλάκης δηλώνει παρών στις ανάγκες των αποφοίτων

σταμ

Ο κος Στάμερ ευχαριστεί τους γονείς και τους αποφοίτους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην DEKRA Akademie

ξενκρ

Η ειδικότητα  «Τεχνίτης Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» της Σχολής της Κρήτης

μαγκρ

Ειδικότητα «Τεχνίτη Μαγειρικής Τέχνης»  Ηρακλείου Κρήτης

 

επισκ

Ειδικότητα «Τεχνίτης Εστιατορίου και Επισιτισμού»  

καθ

Οι καθηγητές του MENDI στην Σχολή του Ηρακλείου

ρκρΗ Διευθύντρια της DEKRA Akademie ΕΠΕ, Δήμητρα Ρουσβανίδου, συγκινημένη ευχαριστεί τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους

Share: