Μια λαμπερή τελετή αποφοίτησης στην «Αθηναϊδα»

Μια λαμπερή τελετή αποφοίτησης στην «Αθηναϊδα»

Posted on Ιανουάριος 5, 2018 by in Εκδηλώσεις with no comments

Με μια λαμπερή τελετή αποφοίτησης ολοκληρώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα τουριστικής εκπαίδευσης Mentoring Dual International (MENDI) στον πολυχώρο πολιτισμού «Αθηναΐς» στην Αθήνα.
Η αποφοίτηση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐς στην Αθήνα. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι απόφοιτοι του προγράμματος που σταδιοδρομούν πλέον ως επαγγελματίες απασχολούμενοι Μάγειρες και Ξενοδοχοϋπάλληλοι σε ξενοδοχειακές μονάδες, ορόσημο του Τουρισμού στην Ελλάδα.
Οι απόφοιτοι μέσω videos που δημιούργησαν μοιράστηκαν με τους προσκεκλημένους στιγμές από την σπουδαστική τους ζωή και μίλησαν για όσα κέρδισαν από τη συμμετοχή τους στο καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Η εκδήλωση είχε επίσημο χαρακτήρα, καθώς ανάμεσα στις παρουσίες ξεχώρισαν εκείνες του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Παυσανία Παπαγεωργίου και του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Jens Plötner.
Σπουδαίες ήταν οι παρουσίες της Διοικήτριας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Καθηγήτριας Μαρίας Καραμεσίνη αλλά και του Γενικού Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιου Κελέμη.
Οι υψηλοί καλεσμένοι χαιρέτησαν την εκδήλωση σε ένα κλίμα φανερού ενθουσιασμού και απευθύνθηκαν στους αποφοίτους καλώντας τους να μην εγκαταλείψουν τον ρόλο του μαθητή και μαθητευόμενου και να σχεδιάζουν προσεκτικά τα μελλοντικά τους βήματα σε μια Ελληνική κοινωνία που έχει ανάγκη από έμπειρα και ικανά στελέχη στην βαρύτερη βιομηχανία της, τον Τουρισμό.
Η κυρία Καραμεσίνη και ο κύριος Κελέμης, εκπρόσωποι των φορέων που μαζί με την DEKRA Akademie συνεργάστηκαν στην υλοποίηση του έργου MENDI, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το επίπεδο των αποφοίτων ενώ παράλληλα προχώρησαν και στη βράβευση των συμπληρωματικών πιστοποιητικών ικανοτήτων που μοιράστηκαν στους αποφοίτους.
Εκτός των υψηλών καλεσμένων στην εκδήλωση παρέστησαν όλοι οι καθηγητές που απασχολήθηκαν στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης στους οποίους απονεμήθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής στο Mentoring Dual International. Οι καθηγητές σε κλίμα συγκίνησης υποδέχτηκαν τους αποφοίτους στον επαγγελματικό στίβο καλώντας τους να μην σταματήσουν να αγωνίζονται και να μαθαίνουν.
Τέλος, τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε η Διευθύντρια της DEKRA Akademie ΕΠΕ, Δήμητρα Ρουσβανίδου, που σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ευχαρίστησε τους συνεργάτες του προγράμματος αλλά και τους αποφοίτους που χαρακτηριστικά αποκάλεσε «στελέχη του αύριο». Ευχαρίστησε δε, «όσους αρχικά δίστασαν και τελικά πείστηκαν» για την εγγυημένη επιτυχία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου χαιρετίζει τους αποφοίτους μιλώντας για τη σημασία του προγράμματος MENDI

 

φωτο 2Ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, , Jens Plötner, με τους αποφοίτους της ειδικότητας «Τεχνίτης Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» Α’ Έτους Εισόδου

φωτο 3Η κυρία Καραμεσίνη με τους αποφοίτους της ειδικότητας «Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης» Α’Έτους Εισόδου. Δίπλα της ο κύριος Βλαχόγιαννης, Διευθυντής του Σχολείου του ΟΑΕΔ που φιλοξένησε το MENDI στις εγκαταστάσεις του στον Άλιμο.

 

 

φωτο 4 Στο κέντρο η κυρία Καλλιόπη Χαριτωνίδου, επίτιμη Πρόεδρος του έργου MENDI μετά την απονομή των Πιστοποιητικών στην ειδικότητα «Τεχνίτης Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας»Β’ Έτους Εισόδου

 

 

φωτο5

Στο κέντρο ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης βράβευσε τους αποφοίτους της ειδικότητας « Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης» Β’ Έτους Εισόδου

 

φωτο 6

Οι καθηγητές του MENDI κρατώντας τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους στο πρόγραμμα

 

 

φωτο1

Φανερά συγκινημένη, η Διευθύντρια της DEKRA Akademie ΕΠΕ χαιρετίζει τα στελέχη του αύριο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε

 

φωτο7

Το δυναμικό της DEKRA Akademie ΕΠΕ- από αριστερά προς τα δεξιά, Κωνσταντίνα Τσαμουρτζή, Άννα Σπηλιωτοπούλου, Νικόλαος Στεφόπουλος, Δήμητρα Ρουσβανίδου, Κατερίνα Θεοφανίδου και Χριστίνα Ζησοπούλου

Share: