Η DEKRA Akademie ΕΠΕ και το MENDI στην «Καθημερινή»

Posted on Μάιος 23, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Στο κείμενο με τίτλο «Περίσσεια Πτυχίων, έλλειψη τεχνιτών» του Απόστολου Λακασά με αφορμή τις αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση που προωθεί το υπ. Παιδείας, φιλοξενείται το παράδειγμα του πιλοτικού προγράμματος MENDI μέσω του οποίου το 90% των αποφοίτων του βρήκε μόνιμη θέση εργασίας στις ξενοδοχειακές μονάδες όπου έκανε την πρακτική του εκπαίδευση.
Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή», στο φύλλο της 20ης Μαίου, η χρησιμότητα του προγράμματος στοιχειοθετείται μέσα από τις δηλώσεις του κυρίου Γιώργου Φασουλάκη -Διευθυντής Σχολείου ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης όπου και φιλοξενήθηκε το MENDI-  αλλά και του κυρίου Νικόλαου Στεφόπουλου -ειδικός τουριστικής επαγγελματικής εκπαίδευσης της εταιρείας DEKRA Akademie ΕΠΕ.
Ο κος Φασουλάκης κάνει λόγο για το ποσοστό των αποφοίτων που πλέον απασχολείται ως μόνιμο προσωπικό σε ξενοδοχεία που συνεργάστηκαν με το πρόγραμμα. Ο κύριος Στεφόπουλος υπογραμμίζει ότι η καινοτομία του MENDI έγκειται στο γεγονός ότι δόθηκε βάρος στην εκμάθηση μέσα στην επιχείρηση και όχι στη θεωρητική προετοιμασία σε ένα εργαστήριο. Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά «Οι σπουδαστές πρέπει να εξοικειώνονται με τη δουλειά και τον επιχειρηματικό τους κλάδο».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Share: