Ανακοινώσεις

ΡΟΥΣΒΑΝΙΔΟΥ - ΦΩΤΟ
Δήμητρα Ρουσβανίδου: Συνέντευξη της Διευθύντριας της DEKRA Akademie ΕΠΕ στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Δήμητρα Ρουσβανίδου: Συνέντευξη της Διευθύντριας της DEKRA Akademie ΕΠΕ στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

Posted on February 20, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ παραχώρησε η κυρία Δήμητρα Ρουσβανίδου με θέμα την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επισήμανση της ότι « Θα πρέπει η Ελλάδα να στρέψει την προσοχή της περισσότερο στις νέες και στους νέους που επιθυμούν να μάθουν ένα σύγχρονο τεχνικό επάγγελμα και να στελεχώσουν τομείς, που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να γνωρίσουν ραγδαία ανάπτυξη». Λόγο έκανε επίσης και για τον κύκλο εργασιών της Γερμανικής  DEKRA που έφτασε τα 2,9 δισ. ευρώ κατά το έτος 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η DEKRA έχει την πέμπτη θέση παγκοσμίως ως εταιρεία τεχνικών ελέγχων, εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Την συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε μέσα από τον σύνδεσμο που ακολουθεί https://www.amna.gr/mobile/article/229393/

 

 

 

 

Share:

Τελετές Αποφοίτησης του project MENDI σε Αθήνα και Κρήτη

Posted on January 5, 2018 by in Ανακοινώσεις with no comments

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με την πραγματοποίηση δύο τελετών αποφοίτησης ολοκληρώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα τουριστικής εκπαίδευσης Mentoring Dual International (MENDI).

Στις 05 Δεκεμβρίου φιλοξενήθηκε στον Πολυχώρο Τέχνης «Αθηναϊδα» η τελετή αποφοίτησης των αποφοίτων του προγράμματος που εκπαιδεύτηκαν στις ειδικότητες των Μαγείρων και των Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Πρέσβης της ΟΔ της Γερμανίας στην Αθήνα, Jens Plötner, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, καθηγήτρια Μαρία Καραμεσίνη και ο γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Στις 07 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης το πρόγραμμα MENDI ολοκληρώθηκε σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Κουρήτες». Την εκδήλωση χαιρέτησαν πολιτικοί παράγοντες του τόπου, ενώ στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα αυθεντικό Κρητικό γλέντι.

Και στις δύο εκδηλώσεις πρωταγωνιστές ήταν οι απόφοιτοι του προγράμματος που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στιγμιότυπα της σπουδαστικής τους ζωής μέσα από βίντεο που είχαν επιμεληθεί οι ίδιοι αλλά και να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Τον κύκλο των ομιλιών και στις δύο τελετές έκλεισε η διευθύντρια της DEKRA Akademie ΕΠΕ, Δήμητρα Ρουσβανίδου, που σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ευχαρίστησε τους συνεργάτες του προγράμματος αλλά και τους αποφοίτους που χαρακτηριστικά αποκάλεσε «στελέχη του αύριο».

Share:

Πρόσκληση Εκπαιδευτών Νοσηλευτικής

Posted on October 11, 2017 by in Ανακοινώσεις with no comments

Η DEKRA Akademie ΕΠΕ, θυγατρική γερμανικού ομίλου υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, ζητά να προσλάβει στην Θεσσαλονίκη 2-4 πτυχιούχους νοσηλευτικής ΤΕΙ ή ΑΕΙ για μερική ή πλήρη απασχόληση ως εκπαιδευτές.
 
Απαραίτητα προσόντα θεωρούνται η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας και η επικοινωνιακή ικανότητα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν βιογραφικό με τηλέφωνο επικοινωνίας στην διεύθυνση: nikolaos.malliaros@dekra.com
 
Η εταιρεία θα απαντήσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Share:

Εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρίας Jungheinrich στο Project Management από τη DEKRA Akademie

Posted on March 30, 2017 by in Ανακοινώσεις with no comments

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση Project Management του προσωπικού της εταιρίας Jungheinrich από τη DEKRA Akademie.

Η αγορά εργασίας αναπτύσσεται και αλλάζει διαρκώς, δημιουργώντας όλο και περισσότερες απαιτήσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Η συνεχής ανανέωση των δεξιοτήτων και των γνώσεων, αποτελεί πλέον βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία μιας επιχείρησης στον ιδιωτικό τομέα.

Η DEKRA Akademie ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης των εργαζομένων της εταιρίας Jungheinrich με θέμα «Project Management Hard and Soft Skills – MS Project – Προετοιμασία για την Πιστοποίηση IPMA-D».

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας 30 ωρών κάλυψε τις εκπαιδευτικές ανάγκες 8 διευθυντικών στελεχών της εταιρίας Jungheinrich.

Τα πεδία του εκπαιδευτικού προγράμματος αφορούσαν μεταξύ άλλων:

 • Διαδικασία διαχείρισης έργου: Έναρξη – Έλεγχος – Συντονισμός – Κλείσιμο
 • Διαχείριση πόρων: ανθρώπινοι, υλικοί, οικονομικοί πόροι
 • Δημιουργία αποδοτικής ομάδας έργου: ρόλοι και αρμοδιότητες
 • Τεκμηρίωση έργου και έντυπα διαχείρισης
 • Εκπαίδευση MS Project
 • Η πιστοποίηση IPMA και προετοιμασία για τις εξετάσεις

Τα οφέλη για τους εργαζόμενους:

 • Εκμάθηση μεθοδολογίας οργάνωσης και υλοποίησης έργου
 • Συσχέτιση αρχικού σχεδιασμού και πρακτικής υλοποίησης
 • Αναγνώριση και κάλυψη των απαιτούµενων λειτουργικών ρόλων
 • Δημιουργία πνεύματος συνεργασίας και εμπιστοσύνης

Τα οφέλη για την επιχείρηση:

 • Βέλτιστος σχεδιασμός διαχείρισης ανθρώπινων και υλικών πόρων
 • Ποιοτικός, οικονομικός και ρεαλιστικός σχεδιασμός ενεργειών
 • Μείωση χρόνου και βελτίωση ποιότητας στη διαχείριση έργων
 • Ελαχιστοποίηση επιπτώσεων κινδύνων

jungheinrich_2

Share:

Πιλοτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Dual 2+1

Posted on February 10, 2017 by in Ανακοινώσεις with no comments

Ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την DEKRA Akademie, πρόκειται να υλοποιήσουν το Πιλοτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Dual 2+1.
 
Στόχοι Προγράμματος

 • Σύνδεση της Μαθητείας με το θεσμό της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.
 • Εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βελτιστοποίηση των προσόντων των αποφοίτων των σχολών με σκοπό την υιοθέτηση και τον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 • Ενδυνάμωση των προσόντων των εκπαιδευομένων.
 • Εξασφάλιση μακροπρόθεσμης παραμονής των καταρτιζόμενων στις επιχειρήσεις.
 • Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα.

Διάρκεια Προγράμματος

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους των ΕΠΑΣ/ΟΑΕΔ ειδικότητας Τεχνίτη Μαγειρικής Τέχνης και η διάρκειά του ορίζεται στους 9 μήνες:

 • 3 μήνες θεωρητική/εργαστηριακή κατάρτιση
 • Έως 6 μήνες πρακτική εκπαίδευση και κατάρτιση σε επιχειρήσεις του Τουριστικού κλάδου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Share:

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εργαζομένων του Ο.Λ.Θ. σε Αγγλική Λιμενική Ορολογία και σχετική ορολογία ΙΜΟ

Posted on December 20, 2016 by in Ανακοινώσεις with no comments

Η DEKRA Akademie σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ‘Εξάντας’, ολοκλήρωσε με επιτυχία πρόγραμμα επιμόρφωσης εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στην Αγγλική Λιμενική Ορολογία και σχετική ορολογία ΙΜΟ κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2016.

Βασισμένο στην λογική της Δια Βίου Μάθησης το πρόγραμμα εντάχθηκε στην πολιτική του Ο.Λ.Θ. για συνεχή επικαιροποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων, ώστε να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά σε ένα εργασιακό περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται. Οι εργαζόμενοι που παρακολούθησαν το πρόγραμμα εργάζονται σε θέσεις διαχείρισης φορτίων.
Η βασική χρήση της Αγγλικής γλώσσας και ορολογίας, μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια της εργασίας τους κρίνεται σαν ένα σημαντικό στοιχείο της αποτελεσματικότητας τους.

Σκοποί του προγράμματος ήταν οι εξής:

 • Ανανέωση των γνώσεων Αγγλικής γλώσσας των εργαζομένων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της δυνατότητας προφορικής επικοινωνίας τους με αλλοδαπούς ναυτικούς.
 • Κατανόηση εννοιών και εξοικείωση με ναυτιλιακούς και λιμενικούς όρους της Αγγλικής γλώσσας.
 • Εξοικείωση με όρους του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) σχετικούς με την μεταφορά και διαχείριση φορτίων.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας 60 συνολικά ωρών κάλυψε τις εκπαιδευτικές ανάγκες 75 εργαζομένων σε τέσσερα τμήματα.

σεμ 27

Share:
Page 1 of 212